Tuinen en terrassen

Voor het huis ligt een ruime patio, begrensd door lavendel bij het tuinhek en een border voor het huis. Rechts liggen de kruidentuin, de oude nog in uitstekende staat zijnde waterput en vier parkeerplaatsen met eigen inrit.

Links in de patio ligt het verhoogde terras Belle vue de Morvan met een echt prachtig uitzicht dat per uur wisselt door zon en schaduw werking. Er achter is de boomgaard met oude peren- en appelbomen van bijzondere rassen, aangevuld met nieuwe halfstam fruitbomen waaronder pruimen, kersen, kweeappel en perzik.

Naast de boomgaard ligt de moestuin die is afgebiesd rode en zwarte aalbes, kruisbes en aardbeien. Verder staan er ook de wijnbes, witte en blauwe druiven, braam en een doordragende framboos. In de moestuin telen we zo veel mogelijk seizoengroenten als tomaten, sla, courgette, haricots vert, doperwten, aardappelen, topinambour en zuidelijke verrassingen als meloen en artisjok. In de moestuin mijmert u even weg op het met bloemen omgeven terras Jardin de l’aniverse Janny.

Onder de uit eiken spanten gemaakte overkapping, is het heerlijk koel en kan met zicht op de boomgaard worden geluncht. De opbrengsten van de tuin worden op het buitenaanrecht schoongemaakt voor de maaltijd of de inmaak.

Het grasland is omzoomd door een lage houtwal, waarin gele en blauwe mirabellen, mispel en een notenboom met daarin de twee verdiepingen hoge boomhut.

In de zonneweide rechts van het huis, staat een heel grote trampoline en een zwembad van 8x2x1. Er is een heuse jeu de boules baan met een terras voor koffie of een apero er naast. Voor kampeerders zijn er op klein camping De Notenboom maximaal vijf vrienden plaatsen. In de kelder komen in 2016 sanitaire voorzieningen.